Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

De fijnste Franse wijnen tegen de beste prijs

Lente! Ontdek hier onze roséwijnen

Na een koude en donkere winter, komt de heerlijke lentezon ons tegemoet. Met deze warme vooruitzichten, wordt het hoog tijd om een verrukkelijke rosé in huis te halen. We helpen u graag verder met de juiste keuze voor uw rosé.

Ontdek hier onze roséwijnen.

Nieuwe Caisse Exception

Het was naar aanleiding van een gezellige en verrukkelijke maaltijd in Bordeaux met de welgekende 'cèpes de Bordeaux' (de typische paddenstoelen die in de bossen van de Médoc groeien) en een goed stuk vlees en uiteraard enkele legendarische flessen wijn dat het idee van vrienden-kasteeleigenaars kwam om en nieuwe unieke kist met 3 flessen samen te stellen.

Ontdek hier deze nieuwe Caisse Exception.

Ch. Lafite Rothschild brengt speciaal 'Collectors' Item' kist op de markt

Naar aanleiding van 150 jaar de familie Rothschild op Ch. Lafite Rothschild, werd afgelopen maand een special kist 'Almanach Lafite 150 jaar' op de markt gebracht. 

Klik hier om er meer over te weten te komen.

Haal eens een verticale in huis!

Meer en meer kastelen brachten de afgelopen periode een special 'verticale' kist op de markt om de saaie COVID-periode te doorbreken. Hierdoor kan u thuis in eigen kring een heerlijke verticale degustatie ervaren. Daarenboven zijn het ook echte collectors' items want vaak zijn er slechts enkele exemplaren van gemaakt.

Ontdek ze hier.

Voorverkoop wijnen van Domaines Paul Jaboulet Aîné van topjaar 2019 gestart!

We kregen de stalen van het domein Paul Jaboulet Aîné onlangs toegestuurd, en mijn enthousiasme over deze grootse jaargang 2019 wil ik graag met u delen. We begonnen met de witte wijnen op basis van marsanne en rousanne. Dit bracht me al in extase. Toen we de rode proefden, was het hek helemaal van de dam!

Wie de syrah op zijn best wil proeven, koopt best wat wijnen van dit huis, want Caroline Frey, eigenares en wijnmaakster weet hier als geen ander op een biologische manier zeer verfijnde, delicieuze wijnen te maken met prachtig zuiver fruit en heel zachte textuur. De apotheose is natuurlijk de 'Hermitage La Chapelle', die waarschijnlijk behoort tot de beste ooit gemaakt. Maar, ook in de lagere prijsklassen zijn de wijnen stuk voor stuk zeer interessant!

U kunt nu alvast intekenen op deze wijnen (met een voorintekenkorting van 5%). De levering gebeurt later dit jaar, maar op die manier bent u alvast zeker dat u enkele flessen (of kisten) zult krijgen van dit topjaar! Merk ook op dat hun topwijn 'La Chapelle' voor de 100ste keer geproduceerd werd met de jaargang 2019, een collector's item dus!

Klik hier om deze wijnen te ontdekken en bij uw bestelling te genieten van de voorintekenkorting.

Bordeaux primeur 2020 gaat van start

De traditionele reis in april naar Bordeaux gaat helaas niet door wegens de nog steeds moeilijke omstandigheden in Frankrijk. Echter, geen nood, de kastelen begrijpen de situatie en sturen ons massaal hun stalen op, zodat wij u opnieuw een deskundig en persoonlijk advies kunnen geven.

Mijn eerste impressies van 2020 zijn heel goed. Ik proefde al een fenomenale Ch. Angélus 2020, enorm geconcentreerd in combinatie met elegantie en finesse en zijdezachte tannines. Zelfs de Carillon d'Angélus 2020; tweede wijn, proefde subliem. Maar, niet enkel deze toppers lieten zich goed proeven, ook enkele eenvoudigere, doch prijs-kwaliteit sterke wijnen, zoals Ch. Dutruch Grand Poujeaux 2020, Ch. Clauzet 2020 en Ch. La Bridane 2020 waren zeer rijk aan fruit, mooi rijp, intens met silky tannines. 

Enkele typiciteiten van 2020 zijn een zachte winter, een regenachtige lente die continue zorgde voor de dreiging van meeldauw die de rendementen beperkte. Vanaf 19 juni heeft een zeer warme en zeer droge periode tot 11 augustus gezorgd voor een 'vroegtijdige jaargang' met heel kleine besjes en weinig, maar wel sterk geconcentreerd en rijp sap! Vooral in de Médoc zijn volumedalingen van 20% tot 30% ten opzichte van een normale jaargang. De oogst kon praktisch volledig worden binnengehaald tegen eind september, wat dus uitzonderlijk vroeg is (voor de cabernet sauvignon).

Volg de campagne Bordeaux 2020 op de voet vanaf begin mei op onze site. We zullen er dagelijks de nieuw uitgekomen wijnprijzen aan toevoegen en in tweede fase ook onze proefcommentaren!

Klik hier om de primeurs Bordeaux 2020 te ontdekken!