Kan ik per fles kopen?

U kunt inderdaad alle wijnen per fles bestellen, zodat u een mooie kelder kan aanleggen met wijnen uit diverse streken.

Zijn de vermelde prijzen per fles?

Alle prijzen vermeld op onze website zijn per fles, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Geschenkkisten zijn soms per kist uitgedrukt. In dat geval vindt u de vermelding ‘prijs per kist’.

Hoe worden de wijnen bij Topwijnen.be bewaard?

Alle wijnen worden bewaard in een gloednieuwe, donkere, geklimatiseerde en vochtgereguleerde (75% luchtvochtigheid) ruimte. Ook tijdens het transport, zowel bij import als bij het leveren hechten we het grootste belang aan de omgevingstemperatuur.

Ik heb een bestelling geplaatst, wat gebeurt er nu?

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, controleren wij eerst onze beschikbare stock en contacteren wij u voor een afspraak, in overleg, voor levering. Indien de levering dringend is, gelieve dat dan te vermelden in het vak bijzonderheden bij het doorgeven van uw order.

Zitten de wijnen verpakt in hun originele kist?

Alle wijnen die per kist of karton gekocht worden, zitten inderdaad in hun originele doos of kist verpakt.

Zijn de wijnen van betrouwbare herkomst?

Wij kopen al onze wijnen rechtstreeks op het kasteel, of bij een dertigtal verschillende en betrouwbare négociants in Bordeaux indien het kasteel de commercialisatie overlaat aan de groothandel (négoce) in Bordeaux. Zij bieden dezelfde kwaliteitsgaranties met betrekking tot stockage en transport als wijzelf.

Hebben jullie een fysieke winkel?

Wij hebben geen echte fysieke winkel, maar u kunt ons steeds komen bezoeken, alsook onze stockageruimte, waar u ook wijnen kunt aankopen.

Wanneer zijn jullie open?

U kunt ons steeds bezoeken op werkdagen van 8h tot 12h en van 13h tot 17h (na 17h kunt u eventueel nog steeds aanbellen aan de parlofoon links aan de deur). Tijdens weekends en op feestdagen bent u van harte welkom op afspraak.

Kan ik op uw bedrijf betalen met bancontact, debet- of kredietkaart?

Wij aanvaarden alle courante debet- en kredietkaarten voor betaling bij ons op de firma. (Binnenkort ook online, hieraan wordt actueel gewerkt)

Is het mogelijk om een factuur ‘relatiegeschenken genaamtekend’ te krijgen voor mijn bedrijf?

Dat is perfect mogelijk, gelieve dit dan onder de bijzonderheden te vermelden bij het plaatsen van uw bestelling.

Leveren jullie ook aan restaurants?

Wij leveren inderdaad ook aan restaurants. U kunt als levensgenieter bij tal van onze ‘partner’restaurants genieten van onze topwijnen aan betaalbare prijzen. Zie ook de pagina ‘Partners’.

Bordeaux 2022: waarom in primeur kopen?

 • De beste wijnen van de meest gereputeerde châteaus zijn altijd volledig uitverkocht in primeur, en ze komen dus niet meer op de markt later, of misschien wel, maar dan aan veel hogere prijzen. Hoe meer gezocht, hoe hoger de waarde van de wijn bij botteling.
 • Kopen in primeur is voor de particulier de enige manier om grote wijnen aan te kopen aan een zo laag mogelijke (en nog redelijke) prijs. De primeurprijs ligt soms 15% tot 30% lager dan de prijs na botteling.
 • Kopen in primeur is een goed middel om tegen een aanvaardbare prijs te starten met een goede wijnkelder. Geklasseerde châteaus zijn meestal het goedkoopst in primeur.
 • Wachten op de ‘Foire aux vins’ heeft geen enkele zin: er zullen inderdaad misschien enkele kisten van topchâteaus te vinden zijn,   maar dat is eerder een gelukslag als u die op de kop kan tikken. Immers, veel Grand Cru’s willen om te beginnen al niet werken met de grootdistributie, dus niet alle cru’s zullen beschikbaar zijn. Bovendien zal u voor de goede wijnen snel moeten zijn en weten waar ze zich bevinden. Tenslotte zullen daar de wijnen aangeboden worden, die in de primeurverkoop geen succes kenden, wegens te hard, te onevenwichtig, te licht, … . Deze wijnen kochten wij niet aan, want ze zullen met zekerheid overblijven en met fikse kortingen moeten worden geliquideerd. Let dus op!
 • 2022 is een jaargang met kleine, rijpe besjes. Weinig sap dus. Sommige kastelen produceerden 20% tot 30% minder wijn dan in een "normaal" jaar. Bovendien geniet deze jaargang van een uitstekende reputatie in de pers. De vraag voor dit "uitzonderlijke jaar" is dan ook zeer groot. Vandaar dat van bepaalde kastelen onze allocatie snel uitverkocht zal zijn.

Bordeaux primeur 2022: Waarom bij ons aankopen?

 • Kopen in primeur is een oefening die veel kennis en kunde vraagt. Voor uw aankopen moet u zich zeker laten begeleiden door de adviezen van gekende proevers en mensen uit het vak.
 • Voor deze catalogus hebben we gedurende 10 dagen in Bordeaux meer dan 300 stalen geproefd, teneinde u naar jaarlijkse gewoonte u ons persoonlijk advies te kunnen overmaken.
 • Niet alleen wordt elke wijn nauwkeurig beschreven, er wordt ook per château wat algemene info vermeld zodat u een beeld krijgt van de herkomst van de wijn en wordt er een indicatie gegeven vanaf wanneer u hem kan drinken en hoelang u hem kan bewaren. Uniek in België.
 • Er is ook de vermelding van het geschatte alcoholpercentage dat de wijn zal hebben, althans wanneer dit bekend was.
 • Bij ons worden bovendien alle bestellingen vanaf 12 flessen assorti (€ 250,00) in België gratis thuis geleverd. Voor Nederland is er vanaf 24 flessen (€ 500,00) assorti gratis thuislevering.
 • Onze wijnen worden bewaard in een kelder met aangepaste temperatuurregeling en aangepaste vochtigheidsgraad. Deze garanderen de kwaliteit van uw wijnen. Alle wijnen komen rechtstreeks van Bordeaux, zonder tussenpersonen en handelingen. Dit garandeert de echtheid en kwaliteit van uw toekomstige flessen.
 • Wij garanderen u de scherpste prijzen thuis geleverd, en een zeer goede prijs/kwaliteit en service, dankzij ons persoonlijk kennersadvies.
 • Wie klant is bij ons ontvangt jaarlijks deze unieke catalogus gratis in zijn bus, een waar collectors’ item!
 • Topwijnen.be (Voeding LESAGE NV) is een 75-jarig, stabiel bedrijf met zeer goede rating bij Creditsafe en Graydon, wat u de latere levering van uw primeurs 100% garandeert.

Kunnen de primeurwijnen ook in andere formaten besteld worden, bv halfjes of magnums of nog groter?

Alle primeurwijnen kunnen (vóór 15/09/2021) ook in andere formaten worden besteld dan 75cl, en dit steeds per volledige verpakking/kist. Hiervoor bestelt u het aantal flessen equivalent in volume (bijv. als u 12 halve flesjes wil, dan bestelt u 6 x 75cl) en vermeldt u bij de bestelling online, onder het veld bijzonderheden de specifieke botteling die u wenst. Hiervoor worden supplementen aangerekend, afhankelijk van de gewenste botteling. Hieronder een overzicht van de meest courant gevraagde bottelingen.

Tarieven voor afwijkende botteling (supplement per fles, excl. btw):

 • kist van 24 x 37,5cl : 1,30 per halfje / kist van 12 x 37,5cl : 1,60 per halfje (+ 1/2 prijs van fles 75cl)
 • kist van 6x75cl (indien standaard per 12) : 0,70
 • kist van 3x75cl : 1,45 
 • kist van 6 magnums : 2,15 per magnum (+ prijs van 2 flessen 75cl)
 • kist van 3 magnums : 2,90 per magnum (+ prijs van 2 flessen 75cl)
 • kist van 1 magnum : 4,90 per magnum (+ prijs van 2 flessen 75)
 • kist van 3 dubbele magnums : 46,00 per dubbele magnum (+ prijs van 4 flessen 75cl)
 • kist van 1 dubbele magnum : 49,00 per dubbele magnum (+ prijs van 4 flessen 75cl)
 • kist van 1 imperiale (6 L) : 63,00 per imperiale (+ prijs van 8 flessen 75cl)

Goede wijn behoeft geen krans: bij Topwijnen profiteert u van de beste wijnaanbiedingen.

Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Vraag onze catalogus aan

Bekijk de wijncatagolus van Topwijnen voor ons complete assortiment.