Mousserende wijn

Onze mousserende wijnen

Mousserende wijnen, alsook beter bekend als ‘bubbeltjeswijn’ in de volksmond, passen perfect bij elke feestelijke gelegenheid, als aperitief of zijn simpelweg verrukkelijk om gewoon zo te drinken. De bekendste mousserende wijn is champagne, samen met prosecco. 

 

We presenteren u ook graag onze selectie aan mousserende wijnen, die absoluut niet mogen ontbreken in uw collectie.

Onze selectie mousserende wijnen

Champagne

Champagne wordt onlosmakelijk gekoppeld met feestelijke gelegenheden, zoals huwelijken, verjaardagen, het vieren van oud en nieuw. Zodra de fles ontkurkt wordt en de glazen zich vullen, is iedereen meteen in een feestelijke stemming. We spreken ook enkel maar van champagne wanneer deze mousserende wijn effectief gemaakt werd in de Champagne streek.

Prosecco

Prosecco is een magnifieke, droge en parelende wijn uit de Italiaanse Veneto regio. De wijn wordt gemaakt van de Glera druif (die aroma’s van appel doorgeeft). De productie gebeurt volgens de Charmat-methode. Deze methode verschilt van de methode traditionelle zoals bij cava en champagne. Bij Charmat gebeurt de tweede gisting namelijk in stalen tanks en niet in de fles. Een perfect drankje voor elke feestelijke gelegenheid.

Goede wijn behoeft geen krans: bij Topwijnen profiteert u van de beste wijnaanbiedingen.

Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Vraag onze catalogus aan

Bekijk de wijncatagolus van Topwijnen voor ons complete assortiment.