Over ons

Wie zijn wij?

Topwijnen.be is een onderdeel van Voeding Lesage nv, groothandel in voeding. Ons bedrijf stelt bijna 50 mensen tewerk, bestaat al sinds 1946 en wordt geleid door de derde generatie van de familie Lesage. Ons depot is gelegen te Vleteren. Topwijnen.be is de specialist in Franse wijnen met een enorm assortiment grote Bordeauxwijnen, direct leverbaar uit stock en daarnaast ook verkoop in primeur. Bovendien hebben we ook tal van referenties vanuit de Loire, Rhône, Bourgogne, Alsace, Zuidwesten en het zuiden van Frankrijk.

Ervaring & expertise

Dit is het resultaat van onze 40 jaar lange ervaring in de wijnimport. Veel Bordelese châteaus die ooit, 30 of 40 jaar geleden, door mijn vader, Paul Lesage, bezocht werden, leveren nog steeds hun wijnen bij ons. Niet omdat wij niet openstaan voor verandering (dit is er elk jaar, zie verder), maar omdat het producenten zijn die kwaliteitswijnen leveren die een perfecte expressie geven van hun terroir en streek. Wijnen die u allen bekoren, omdat u ze bij ons kocht in vertrouwen en omdat ze u een mooi moment bezorgden. U komt ze steeds opnieuw halen, waardoor wij ze, na al die jaren, nog steeds aanbieden en in ons assortiment houden.

 • Coup de cœur

  Coup de cœur

  Deze wijnen noemen we de “coup de coeurs” van de firma, wijnen die bij onze wijnliefhebbers reeds jarenlang een succes zijn en jaar na jaar positieve commentaren krijgen van de proevers. Deze wijnen zetten we extra in de kijker met het logo “coup de coeur”.
 • Prijs-kwaliteit

  Prijs-kwaliteit

  Daarnaast benadrukken we een aantal “prijs - kwaliteitswijnen”, wijnen die echt veel kwaliteit aanbieden voor een lage prijs, dit om uw keuze wat makkelijker te maken.

 • Outsider

  Outsider

  Bovendien zijn er ook de “outsiders”. Dit zijn wijnen met veel hogere kwaliteiten en een smaak die superieur is aan wat men zou verwachten van de appellatie (streek) en het etiket. Vaak ligt hun prijs hoger dan het gemiddelde in die appelatie, maar daar is dus de uitzonderlijke kwaliteit de reden voor.

 • Nieuw

  Nieuw

  Nieuwe wijnen in ons gamma worden aangeduid met dit logo. 

 • Biologisch

  Biologisch

  We plaatsen de biologische wijnen extra in de kijker met een eigen logo. Onze aankooppolitiek blijft dezelfde: elke wijn wordt vooraf geproefd en dient een perfecte weerspiegeling te geven van zijn terroir, hij dient evenwichtig, en volgens de regels van de kunst gevinifieerd te zijn en bewaarpotentieel te hebben.

 • Biodynamisch

  Biodynamisch

  We plaatsen de biodynamische wijnen extra in de kijker met een eigen logo. Onze aankooppolitiek blijft dezelfde: elke wijn wordt vooraf geproefd en dient een perfecte weerspiegeling te geven van zijn terroir, hij dient evenwichtig, en volgens de regels van de kunst gevinifieerd te zijn en bewaarpotentieel te hebben.

Wijn met een wow effect

De bedoeling is, dat elke wijn die u bij ons koopt, u een “wow” effect bezorgt, zodat u zeker terugkomt. Daarom zien wij het als een plicht om iedere wijn vooraf te proeven en te keuren. Onevenwichtige of foute wijnen komen niet in ons gamma. Het is al eens gebeurd dat grote namen in bepaalde jaargangen niet worden aangeboden.

Bovendien bieden we al deze topwijnen aan tegen de scherpste prijzen, in de meeste gevallen de laagste van de markt. Dit kunnen we omdat onze andere activiteit, groothandel in voedingswaren (reeds 70 jaar), een groot aantal kosten dekt, waardoor onze marges kleiner kunnen zijn dan bij een traditionele wijnhandel, waar alle kosten in de prijs van de wijnen moeten verrekend worden.

Ons enorme gamma Bordeaux bevat tevens halve flesjes en grote formaten (magnums, dubbele magnums (3l), jeroboams (5l) en imperials (6l)), vaak uit topjaren. Grote formaten zijn beter voor de bewaring, en zijn leuk en origineel als geschenk of om op een feest mee uit te pakken.