Alsace wijnen danken hun faam vooral aan hun witte wijnen met telkens de vermelding van de druivenrassen op de fles. Men vindt er een verrukkelijke variatie aan smaken, gaande van droog licht, tot meest weelderig en krachtig. Dankzij deze verscheidenheid aan druiven passen deze witte wijnen bij veel gerechten.
De Sylvaner is fris en gracieus, heeft een licht fruitig of bloemig boeket en doet denken aan citrusvruchten. Ideaal bij zeevruchten, vis en charcuterie.
De pinot blanc heeft aroma’s van fris fruit en bloemen, de smaak is delicaat, fris en soepel. Ideaal bij vis buffetten en zeevruchten.
De riesling is droog, raszuiver en licht fruitig, met aroma’s van bloemen en mineraliteit. Ideaal bij gastronomische gerechten. De muscat is droog en fris met bloemen en past als aperitief of bij asperges. De pinot gris is weelderig rijk, stevig en rond met een lange afdronk en lichtjes gerookte toets.