Rosé wijn

Onze rosé wijnen

Met een uitgebreid assortiment aan rosé wijnen uit de voornaamste wijnstreken, biedt Topwijnen u de beste keuze aan. Een bevallige zomer is namelijk pas geslaagd met een frivool glaasje rosé wijn. Onze rosé wijnen variëren van droog tot zoet, licht tot vol: voor elk smaakprofiel hebben wij een gepaste rosé wijn in stock

 

We presenteren u ook graag onze selectie aan rosé wijnen, die absoluut niet mogen ontbreken in uw collectie.

Onze selectie rosé wijnen

Rosé wijnen uit de Bordeaux

De laatste jaren kent de verkoop van Bordeaux rosé een geweldige stijging, niet verwonderlijk want de wijnen zijn actueel veel lichter van kleur dan vroeger (licht en trendy zalmroze) en meestal zitten de wijnen in een stijlvolle fles. Komt daarbovenop dat de wijnen van excellente kwaliteit zijn, met aroma’s van vooral klein rood fruit, besjes, aardbeien, enz.

Vaak zijn ze afkomstig van topdomeinen, gekend voor hun rode wijnen (bv. Dom de Chevalier uit Pessac Léognan) die een heel mooie, intense smaakvolle rosé presenteren.

Rosé uit het Franse Zuid-Westen

Heel lang zijn de wijnen van het Franse zuidwesten (ten opzichte van Bordeaux) in de schaduw gebleven van de wijnen van Bordeaux. Nochtans is het een zeer uitgestrekte streek langs rivieren en elke appellatie heeft zijn eigen stijl.

Zo zijn de wijnen van Bergerac ondertussen zeer gekend en ook Buzet is een regio die zeer kwalitatieve wijnen produceert. Het voordeel is dat de rosé wijnen (alle wijnen van het zuidwesten in het algemeen) aan zeer scherpe prijzen worden aangeboden en dat de kwaliteit zeker kan evenaren met deze van Bordeaux. De rosés van Bergerac en Buzet zijn fruitig, fris en lekker wegdrinkend.

Rosé wijnen uit de Loirevallei

Door een verscheidenheid aan microklimaten en met maar liefst 70.000 ha aan wijngaarden, zijn veel verschillende druivenrassen aanwezig in de Loirewijnstreek. Hierdoor is zijnde ca. 10% van de Franse wijnproductie met zowel rode, droge en zoete witte als rosé wijnen afkomstig van deze vorstelijke streek. De noordelijke ligging draagt ertoe bij dat deze wijnen uit de Loire zeer delicate aroma’s hebben in combinatie met weelderige frisheid.

De Rosé D’anjou is één van de gekendste, meestal gemaakt van de Grolleau druif, en vaak een tikje zoet. Kwalitatief iets beter is de Cabernet D’anjou, waarbij cabernet druiven gebruikt worden (cabernet franc, cabernet sauvignon) en de rendementen moeten hier al lager zijn dan in rosé D’anjou en ook hier heb je een licht zoete toets op het einde.

Maar er is ook droge, frisse rosé, simpelweg ‘Rosé de Loire’ genoemd, sinds 1974. De bedoeling was om de klanten een alternatief te bieden voor de halfzoete Rosé D’anjou en Cabernet D’anjou. De Rosé de Loire is dus de ideale verfrissende rosé, licht, fruitvol en verkwikkend en dit voor een zeer goed prijs.

Rosé wijnen uit Languedoc – Roussillon

Dit is de warmste wijnregio van Frankrijk en het klimaat vertoont soms extreme contrasten. Regen is er zeer zeldzaam maar wanneer er dan toch regen valt, is het zeer intens - op een welbepaalde plaats. Aan zee valt vaak maar 1/3 in vergelijking met het bergmassief. De overzeese wind zorgt vaak voor een vochtregulerende en matigende werking. 

Voor rosé wordt de druif cinsault vaak gebruikt voor een soepele en aangename fruitsmaak, in combinatie met grenache

De rosé wijnen uit deze streek mogen jong worden gedronken en hebben slechts een bewaarpotentieel van een vijftal jaar. Door zijn zachte prijzen is hier een rosé wijn voor elke dag te vinden.

Rosé wijnen uit de Provence

Wie Provence zegt, denkt aan de heerlijke rosé wijnen, die populairder zijn dan hun rode & witte wijnen. Deze streek met meer dan 3000 zonuren per jaar, heeft ook dankzij zijn ligging richting zon, zee en vakantie, steeds rosé wijn gemaakt om te serveren bij de Provençaalse gerechten.

40% van de nationale rosé productie komt uit deze regio. Het zijn de laatste jaren vooral zeer licht gekleurde rosés met veel fruitsmaken die ook een typische kruidige toets hebben (dankzij de kruiden die overal in de buurt van de wijnranken groeien “de Garrigue”). Deze typische kruidige toets vindt u alleen hier. Ook de ‘Aix en Provence’ (het westers gedeelte van de Provence) met een zeer mooi reliëf is een zeer goede regio voor rosé wijnen en zijn gemaakt van hoofdzakelijk grenache en cinsault.

Goede wijn behoeft geen krans: bij Topwijnen profiteert u van de beste wijnaanbiedingen.

Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Vraag onze catalogus aan

Bekijk de wijncatagolus van Topwijnen voor ons complete assortiment.