Door een verscheidenheid aan microklimaten en met maar liefst 70.000 ha aan wijngaarden, zijn veel verschillende druivenrassen aanwezig in de Loirewijnstreek. Hierdoor is zijnde ca. 10% van de Franse wijnproductie met zowel rode, droge en zoete witte als rosé wijnen afkomstig van deze vorstelijke streek. De noordelijke ligging draagt ertoe bij dat deze wijnen uit de Loire zeer delicate aroma’s hebben in combinatie met weelderige frisheid.
De Rosé D’anjou is één van de gekendste, meestal gemaakt van de Grolleau druif, en vaak een tikje zoet. Kwalitatief iets beter is de Cabernet D’anjou, waarbij cabernet druiven gebruikt worden (cabernet franc, cabernet sauvignon) en de rendementen moeten hier al lager zijn dan in rosé D’anjou en ook hier heb je een licht zoete toets op het einde.
Maar er is ook droge, frisse rosé, simpelweg ‘Rosé de Loire’ genoemd, sinds 1974. De bedoeling was om de klanten een alternatief te bieden voor de halfzoete Rosé D’anjou en Cabernet D’anjou. De Rosé de Loire is dus de ideale verfrissende rosé, licht, fruitvol en verkwikkend en dit voor een zeer goed prijs.