Nieuw : Champagne Pommery - Vranken

Dit familiaal bedrijf, sinds 1976 in handen van Paul-François Vranken vinifieert druiven van eigen huis en terroirs met de volgende ‘corporate values’: innovatie, kennis, durf, ethiek en bestuur. Gepassioneerde teams, uitmuntende vinificatiemethodes en -materieel en een sterk milieu-omgevingsbewustzijn zorgen jaar na jaar voor een uniek geheel van kwalitatieve merken en grote wijnen.

Bovendien is sinds 2020 de groep Vranken-Pommery gestart met de conversie naar bio in 175ha van de 285ha wijngaarden die de groep in de appellatie Champagne beheert. Deze conversie zal minimum drie jaar duren en de bedoeling is om in de toekomst alle wijngaarden biologisch te cultiveren.

Er is een kwalitatieve piramide in de Champagnes van Pommery. De Brut Royal is de basiscuvée, een selectie van 40 cru’s (uit de 319 cru’s en beschikbare jaargangen), terwijl de Apanage slechts uit de 17 beste cru’s komt (de meer verfijnde cru’s), de millésime uit de 7 beste cru’s van één jaar en de Cuvée Louise wit uit 3 Grand Crus (de meest pure cru’s). De Apanage brut rijpt bovendien 1 jaar langer in de kelders t.o.v. de Brut Royal en heeft minder dosage (9gr i.p.v. 12gr). De Cuvée Louise is tenslotte de meest verfijnde Champagne van Pommery met een ‘tribute to’ mevrouw Pommery Louise. Puurheid en verfijning, mineraliteit en frisheid, grote klasse.