Feestwijnen‘ in de kijker : De perfecte wijnen voor uw feesttafel!

11+1 GRATIS tot 15 januari 2023!

Wit :

1. Grand Enclos de Ch. de Cérons – Graves wit 2018

Heerlijke witte Graves, perfect gevinifieerd door Giorgio Cavanna, Italiaan uit de Chiantiregio, die dit domein kocht en kwalitatief naar de hoogste regionen bracht. Zachte aanzet, zeer fruitig midden, mineraal, houtgerijpt maar zeer discreet. Heerlijk frisse afdronk. Voor bij de betere visgerechten.

(50% sémillon, 50% sauvignon blanc)

2. Alto de Cantenac Brown – Bordeaux wit 2018

Voor wie origineel haar of zijn vrienden of familie wil verrassen. Deze witte Bordeaux, geproduceerd door Ch. Cantenac Brown in Margaux, heeft een uitgesproken minerale, tintelend frisse smaak. De neus is zeer origineel, grassig, fris, met een lichte petroleumtoets. De smaak is lekker complex en mineraal. Ideaal bij oesters, sint-jakobsschelpen, kreeft, en vele hoogstaande gerechten.

3. Les Hauts de Smith – Pessac Leognan wit 2020

Dit is de tweede wijn van Ch. Smith Haut Lafitte, 100% sauvignon blanc, zeer mineraal en absoluut top gevinifieerd door een topteam. Deze is ideaal bij het aperitief, frisse voorgerechten of visgerechten zonder saus.

4. Dom. Alain Geoffroy - Chablis 2020

Deze klassieker heeft een heerlijke chardonnayneus met zacht fruit, amandeltjes en minerale toetsen. Ook in de mond een zachte aanzet, fris daarna, perfect evenwichtig. Heerlijk bij uw feestgerechten. Zeer goed domein in Chablis, en mooi oogstjaar.

5. Dom. De la Mordorée – Lirac wit 2020

Heel origineel als u met deze uitpakt. Heerlijke florale neus, maar ook mooie witte vruchtennoties (perzik, peer, abrikoos). Zacht, complex en zeer rijk in de mond, ideaal bij alle hoofdschotels met vis in saus of zelfs bij de kaasschotel achteraf (comté kazen).

 

Rood :

1. Grand Enclos de Ch. de Cérons – Graves rood 2015

Deze Graves is perfect gerijpt in onze geklimatiseerde kelders en proeft nu heerlijk zacht en fruitig. 2015 is een grote jaargang in deze streek en de cabernet sauvignons die 50% van de assemblage uitmaken (samen met 50% merlot) zijn zeer complex geworden. Ideaal bij zowel rood als wit vlees, of bij de kaasschotel.

 

2. Ch. Haut Chaigneau – Lalande Pomerol 2015

Dit is ongetwijfeld de best scorende wijn qua prijs-kwaliteitsverhouding uit ons gamma. Om deze reden wordt hij enorm vaak opnieuw besteld, en dit reeds 30 jaar! Een zeer overvloedige wijn, vult de mond volledig en heeft kruidige toetsen. De textuur is fluwelig! Heerlijk bij alle soorten wild, kalkoen en ander wit vlees. Gemaakt van 75% merlot en 25% cabernet franc.

 

3. Ch. Marquis de Terme – Margaux 2015

Deze ‘rising star’ op vlak van kwaliteit binnen de streek Margaux mag u niet missen. Uw gasten zullen gecharmeerd zijn door de sensuele, zachte smaak met kruidige toetsen en zeer fijne tannines. Een echte Margaux-stijl, met veel elegantie en finesse in het fruit. Voor alle grootse gerechten.

 

4. Ch. Cap Léon Veyrin – Listrac 2016

Voor de liefhebbers van stevige, viriele wijnen, met kracht en veel fruit. Hij kan een mooi stuk rood vlees de baas, alsook wild met champignons of truffel, een ware lekkernij. Zowel voor de wijnliefhebber als de beginner, voor iedereen zeer interessant.

 

5. Dom. De Cambes – Bordeaux Supérieur 2017

Voor wie zijn gasten compleet wil verrassen met een zeer originele wijn. François Mitjavile heeft een legendarische stijl, klanten komen van heinde en ver om zijn wijnen hier te halen. Ontdek de sensuele aroma’s van rijp fruit en gebrande koffie in de neus en de romige, zachte, haast zwoele smaak. Past bij veel soorten wild, maar ook bij gevogelte, zoals kalkoen, kip etc… Uitzonderlijke wijn!

 

Klik hier om deze wijnen te bestellen.