Nieuwe “release” van Chateau Latour - Pauillac

Dit prestigieuze kasteel heeft de keuze gemaakt om niet meer “en primeur” uit te komen met zijn wijn sinds jaargang 2012. Jaarlijks brengt het kasteel dan ook een nieuwe jaargang op de markt in de maand maart, dit jaar Ch Latour 2014 voor de eerste keer dus aangeboden en voor zijn tweede wijn koos de eigenaar voor Forts de Latour van topjaar 2016!
 
Chateau Latour proeven is als het ware proeven van de pure expressie van zeer edele en nobele cabernets sauvignons, die bijna de volledige assemblage van de wijn omvatten. De finesse van de tannines en de fluwelige structuur van de wijn doet ons niet vermoeden dat we hier in Pauillac zitten. Deze 2014 is nog een zeer jeugdige wijn, als het ware in het begin van zijn leven, met nog een enorm potentieel. Assemblage van 90% cabernet sauvignon, 9.25% merlot, 0.5% cabernet franc en 0.25% petit verdot.
 
Forts de Latour 2016 is een majesteuze 2de wijn, ook hier een forse proportie cabernet sauvignon in de assemblage, aangevuld met 29% merlot. Het grote terroir zit ook hier duidelijk aanwezig in deze enorme wijn, die nog zeker 10 jaar kan meegaan. Hij kan rivaliseren met menig ‘eerste wijnen’ van andere Pauillac kastelen. Assemblage 71% cabernet sauvignon, 29% merlot.