Wie nog op zoek is naar een uitmuntende wijn voor de feestdagen, is aan het juiste adres!

Deze cru werd door Jacques Boyd, een Schotse handelaar uit Belfast, gecreëerd in 1754. Sinds 1932 is deze Grand Cru Classé in handen van de familie Guillemet. Vandaag voert Lucien Guillemet het bewind. Hij heeft naar eigen zeggen geen nood aan consultants of goeroe's om zijn wijn te vinifiëren. Hij leerde de knepen van het vak op school en op Ch. Giscours. Hij vinifieert op traditionele wijze, waarbij deze Margaux een zeer elegante, subtiele, complexe en rijke stijl heeft met een lange en frisse finale en fluwelige, zijdezachte tannines (na een 6 à 8 jaar kelderrust). Bovendien kunnen deze wijnen tot 15 à 20 jaar (en langer) na oogstdatum bewaren.

Met zijn 17ha behoort deze Grand Cru Classé qua oppervlakte tot de kleinste van het klassement. De kwaliteit is er daarom echter niet minder om! Het terroir, met zijn ligging op het plateau van Cantenac, is van uitmuntende kwaliteit, en de vinificatie gebeurt met passie en toewijding door Lucien Guillemet. De wijn bevat een flinke portie cabernet sauvignon (65%), aangevuld met merlot (20%), petit verdot (10%) en cabernet franc (5%). Een ideale partner bij een rijk vleesgerecht. Zeker de 2015 en 2016 zijn nu heerlijk!

Wie de eerste wijn te duur vindt, kan eventueel zijn keuze vinden in de tweede wijn 'Jacques Boyd', genoemd naar de stichtende vader van de cru. Hier is de 2018 nu subliem, of ook de 2016 die we u in magnum nog kunnen aanbieden voor op uw feestdis.

Op deze wijnen van het château geldt tot 31 januari de actie 11 + 1 GRATIS voor de 75cl of 5 + 1 GRATIS voor de magnums.
(met uitzondering van de jaargangen 2021 & 2022)

klik hier om ze te bestellen