Clos des Papes, Dom. de la Mordorée, Dom. Pégau

 

Voorverkoop Rhône 

 

Clos des Papes

Zoals elk jaar kan u tijdens deze periode intekenen op de nieuwe jaargang van één van de 10 beste Châteauneuf-du-Papes die er zijn: Clos des Papes.

Sinds het moment dat deze wijn ooit door Robert Parker werd benoemd als beste wijn ter wereld, is onze allocatie elk jaar opnieuw weer snel uitverkocht. Bovendien geniet u van de voorintekenkorting van 5% indien u nu bestelt en betaalt. De levering is voorzien voor de zomer van 2023. 

Dit jaar stellen we voor Clos des Papes rood de jaargang 2021 voor. Door de voorjaarsvorst op 8 april verloor de eigenaar 40% van het volume. Dit deed echter geen afbreuk aan de kwaliteit van de resterende druiven. Er is dus wel veel minder aanbod. 2021 wordt getypeerd door een zeer grote finesse, elegantie en zachtheid. Robijnrode kleur, neus van kirsch en kruiden (kenmerkend voor mourvèdre). Het percentage mourvèdre ligt beduidend hoger dan gewoonlijk (40% van de assemblage), omdat de syrahs omwille van de vorst verloren waren. Deze Clos des Papes 2021 is zeker een bewaarwijn, die zich kenmerkt door een grote frisheid, elegantie in het fruit (typisch voor deze cru), goede lengte en diepte.

De witte Clos des Papes is van 2022. In deze jaargang werd zeer weinig volume geproduceerd, omwille van de hagel op 14 augustus. Die zorgde voor aanzienlijke verliezen. Het is een relatief krachtige en rijke jaargang die goed in balans zit doordat de bourboulenc en de picpoul frisheid, mineraliteit en ziltigheid brengen. In de neus vinden we aroma's van bloemen en anijs, terwijl in de mond zeer duidelijk citrus naar voren treedt (pompelmoes). Ook hier weinig volume. Dus snel wezen, voor zowel rood als wit, is de boodschap!

Dom. de La Mordorée

Dit domein, dat 100% biologisch werkt, stelt voor rood de jaargang 2021 voor en voor wit en rosé de 2022.

Dom. de la Mordorée 'La Dame Voyageuse' - Châteauneuf-du-Pape rood 2021 bestaat uit 90% grenache, aangevuld met syrah, mourvèdre, vaccarese en counoise. In de neus viooltjes, zwart fruit (kersen), kruiden (peper en garrigue). In de mond hebben we rijp, zuiver en elegant fruit, perfect in balans met zachte tannines en een mooie delicieuze afdronk. Een Châteauneuf-du-Pape die speelt op de verfijning.

Dom. de la Mordorée 'La Reine des Bois' - Châteauneuf-du-Pape rood 2021 bestaat uit 80% grenache, 10% mourvèdre, 5% syrah en 5% vaccarese. Deze cuvée is krachtiger en heeft meer structuur dan de 'La Dame Voyageuse' en vraagt dus meer kelderrust. Ook de intensiteit en overvloedigheid zorgen voor een mooi bewaarpotentieel.

De Lirac 'La Reine des Bois' rood 2021 is een verborgen parel van dit domein. In de neus noties van bloemen (viooltjes), maar ook zwart fruit en kruiden. In de mond zeer mooi en puur fruit, intens geconcentreerd en met evenwichtige frisheid. Gepaste houtdosering.

Lirac 'La Dame Rousse' rood 2021 kreeg, zoals gewoonlijk voor deze cuve, geen eik, waardoor de uitzonderlijke rijke fruitsmaken zeer tot uiting komen, en dit in combinatie met een mooie frisheid.

Lirac 'La Reine des Bois' wit 2022 is één van mijn favoriete witte wijnen uit de zuidelijke Rhône. Met noties van bloemen, witte vruchten, peer, citrus, maar ook mineraliteit, en zeer expressief. In de mond een rijke, zachte aanzet, met opnieuw veel mooi wit fruit en mooie aciditeit. Een echte aanrader!

De Tavel 'La Reine des Bois' 2022 is de meest volle rosé van het domein met noties van aardbeien en rode bessen, mooie frisheid en mineraliteit.

Tavel 'La Dame Rousse' 2022 heeft in de neus noties van bloedsinaasappel en rode besjes, een mooi fruitig midden en een zeer aangename frisse toets op het einde. Zeer aangename rosé.

De Dom. de la Mordorée Côtes du Rhône rood is de mooiste Côtes du Rhône uit ons gamma. Deze 2022 heeft veel grenache, aangevuld met mourvèdre, cinsault en carignan. Deze wordt 100% biologisch geproduceerd. Zeer aromatisch in de neus, rijk, warm, kruidig in de mond. Een heerlijke lekkernij voor elke dag.

Dom. Pegau

De Châteauneuf-du-Pape van Dom. Pegau 'Cuvée Réserve' 2020 is één van de meest krachtige uit ons gamma. Hij is nieuw in ons assortiment omwille van de opmerkelijke kwaliteiten! De assemblage is 80% grenache, 6% syrah, 4% mourvèdre en 10% andere druivenrassen. Deze wijn rijpt 2 jaar op grote eiken foeders van 50hl. In de neus krijgen we noties van zwarte kersen, framboos, peper, jeneverbes en garrigue. In de mond zeer rond, genereus, krachtig, maar met zeer fijne tannines. U kan hierop nu reeds intekenen met 5% voorintekenkorting. Levering is voorzien voor zomer 2023.

 

Klik hier om op deze wijnen uit de Rhône in te tekenen en te genieten van de voorintekenkorting van 5%