Nieuws Bordeaux : nieuws oogst 2022

 

De zomer van 2022 was erg heet, droog, zonnig en opmerkelijk in hoe de wijnstok zich heeft weten aan te passen aan deze extreme weersomstandigheden. De oogst zorgde dan ook voor zeer kleine besjes, maar boordevol smaak, diepe rijpheid en frisheid!

In tegenstelling tot wat velen verwachtten bij een hete zomer is er toch een mooie frisheid. Ik proefde nog maar één wijn: Ch. Dutruch Grand Poujeaux 2022. Een wijn met een verbazend rijpe en volle aanzet, rijk aan fijne tannines en overvloedig fruit, dit alles in evenwicht door een subtiele frisse toets, 'afkomstig van de frisse nachten' volgens de eigenaar François Cordonnier.

Een behoorlijk verbluffende wijn dus met de zonnige toets van de jaargang en toch met een aanwezige aciditeit. Eind april gaan we proeven, en vanaf mei worden de prijzen vrijgegeven. Een veelbelovende primeurcampagne staat voor de deur! Gezien de kleinere volumes aan bessen is er dus minder wijn, en zal snel wezen dus de boodschap zijn.

Aangezien de nieuwe primeurcampagne dus binnenkort van start gaat, is dit ook de laatste kans om nog primeurs van jaargang 2021 aan te kopen aan de huidige prijzen. Maak hier dus nog snel gebruik van.

 

Klik hier om nog wijnen van 2021 te bestellen