Beste klant,
 
Château Carmes Haut Brion, iconisch kasteel in Pessac Léognan, bracht vandaag een heel speciale, exclusieve fles op de markt van een al even exclusieve wijn. Een oud bordelees flesformaat van 2.25 liter. 

Deze zeer exclusieve fles met inhoud van 2,25 liter is een eerbetoon aan 100 jaar Carmes Haut Brion. Het betreft hier een nog nooit eerder gemaakte wijn, geproduceerd uit 100% cabernet franc uit jaargang 2017, gevinifieerd met 65% “grappe entières”  (= trossen op zijn geheel, met de steeltjes), en 4 jaar gerijpt op nieuwe eiken vaten, en daarna op gebakken (zandsteen) amforen.

Daarnaast bevat de luxe koffer 'l’Eau de Carmes', een huidparfum ontwikkeld door Barnabé Fillion,ook ter gelegenheid van de viering van de 100 jaar op het kasteel.
 
De wijn is een pure expressie van cabernet franc, komende van de historische wijngaard (enclos) rond het kasteel : het geheel is mineraal, sappig en kruidig met toetsen van peper, gepoederde tannines gebundeld met kracht. Dit alles zijn de sleutelwoorden om deze magische wijn te omschrijven.

Prijs: € 1900,00 excl. btw per fles

Indien interesse, snel bestellen, want we hebben er slechts 4 stuks van voor al onze klanten !

 

Klik hier voor de technische informatie over deze bijzonderheid!

 

Klik hier om te bestellen!