In de kijker : Domaine de Léos

De rosé cuvée “Augusta” van Domaine de Leos, eigendom van Patrick Bruel, is het resultaat van een samenwerking tussen de zanger-acteur en Nicolas Jaboulet (Maison & Domaines Les Alexandrins). Het Domaine de Leos is een uitzonderlijk wijn- en olijventeeltlandgoed. Het landgoed, dat zich uitstrekt over 41 ha en gelegen is in L'Isle-sur-la-Sorgue, is in volle ontwikkeling.
 
Op dezelfde manier als de olijfolie, jam, honing of het scala aan cosmetische behandelingen, reflecteert deze ​​rosé wijn de waarden van het domein. De lancering in 2024 van een "boetiekhotel" en een restaurant in de stad Isle sur la Sorgue, zal een extra ankerpunt zijn in de Provençaalse regio en een totale onderdompeling in de wereld van Leos.
 
Deze vintage uit 2022 luidt een nieuw tijdperk in voor het Domaine de Leos. Nicolas Jaboulet, de zesde generatie van een beroemde familie die sinds 1834 op de prestigieuze heuvel van de Hermitage werkt, cultiveert wijnstokken in de noordelijke Rhône en sublimeert de mooiste terroirs. De smaak voor authenticiteit en de passie voor de terroirs brachten deze twee enthousiastelingen samen.
 
Geïnspireerd door zijn grote witte wijnen uit de Hermitage, stelde Nicolas Jaboulet zich deze elegante, zeer zuivere roséwijn voor, van grote frisheid en opmerkelijke volheid. In een agrarische benadering die dichter bij de natuur staat, is de Rosé LEOS een biologische wijn, IGP Méditerranée. Uit bezorgdheid voor het milieu is de fles voor deze vintage uit 2022 aanzienlijk lichter gemaakt, waardoor lichtheid en elegantie worden gecombineerd en verantwoord transport wordt vergemakkelijkt.

 

Klik hier om deze wijn te bestellen