Focus op Bordeaux 2019, grote kwaliteit aan lage prijzen, een zeldzaamheid in Bordeaux 

 

Het klimaat in Bordeaux in 2019 zorgde ervoor dat aan de vier vereiste voorwaarden voor een grote jaargang werd voldaan.

1. Een homogene en snelle (op 2 weken tijd) bloei en vruchtzetting in een droog, warm klimaat (juni).
2. Een droogtestress die zich progressief voordeed in de zeer droge en warme maand juli, die de groei van het groen (de takken) definitief stopte zodat de energie van de plant kon gaan naar de kleurvorming van de bessen.
3. Een optimale rijping van de verschillende druivenrassen, zonder hervatting van de groei van het groen.
4. Mooi weer, gematigd warm met weinig neerslag tijdens de oogst, om alles rijp binnen te halen, met weinig rot en zonder verlies van aroma's.

Het grote kenmerk van Bordeaux 2019 is dat alle wijnen zeer homogeen rijk aan fruit zijn, sappig, vol energie. Dat niets opgepompt of gestoofd smaakt, en niets gemarkeerd is door de hitte! Dit alles in combinatie met een zeer fijne tanninestructuur, bijna zijdeachtig. De zeer rijke en volumineuze merlots werden in perfecte balans gebracht door de rijpe en frisse cabernets. Dit gaf de wijnen een zeer complex en delicieus karakter.

En zoals u weet, deze wijnen werden vrijgegeven aan prijzen die bij de laagste waren van het afgelopen decennium. Profiteer er dus nog van om nog snel enkele van deze wijnen aan te schaffen.

 

Klik hier om onze wijnen van Bordeaux 2019 te bestellen