Champagne Laurent Perrier 'Grand Siècle n°26' 100/100 van James Suckling

Het Champagnehuis Laurent Perrier maakt slechts af en toe hun topcuvée 'Grand Siècle', op basis van de 3 laatste grote 'millésime'-wijnen van het huis van de afgelopen jaren. Dit jaar zijn ze toe aan hun 26e editie. En deze blijkt, althans voor James Suckling en zijn team van 7 proevers, de beste wijn (van 39000 wijnen) te zijn die hij in 2023 proefde. Het is dan ook meteen zijn 'wine of the year' in zijn top 100 wijnen uit de hele wereld, met een perfecte score van 100/100. Wij hebben de mogelijkheid om u deze absolute topwijn aan te bieden. Op de detailpagina kan u een pdf downloaden met nog meer informatie over deze topwijn.

Klik hier om de 'Grand Siècle n°26' te bestellen

Tegelijkertijd bieden we alle speciale cuves van dit huis aan in promotie!

La Cuvée Brut : Deze cuvée is een zo puur mogelijke expressie van de druiven, die voornamelijk chardonnay zijn. Deze Champagne heeft een zeer grote finesse en frisheid met zeer fijne bubbels.

Blanc de Blancs Brut Nature : Deze cuvée, gemaakt van 100% chardonnay, heeft als bijzonderheid geen dosage ondergaan, en is dus puur natuur. Hij wordt gemaakt van druiven van een jaargang waar het suikergehalte hoog genoeg is waardoor geen dosage nodig is.

Brut Millésimé 2012 : Bij Laurent Perrier wordt niet elk jaar een millésimé gemaakt, maar enkel in topjaren. Deze 2012 behoort daar zeker bij, en is een exceptionele Champagne!

Cuvée Rosé : Laurent Perrier is één van de weinige Champagnehuizen die een rosé bekomt door maceratie van pinot noir. Dit resulteert in een Champagne met frisse rode fruitaroma's, en een zeer intense smaak boordevol frisheid. Te ontdekken!

Alexandra Rosé 2004 : Dit is hun meest prestigieuze rosé, gevinifieerd op basis van een zeer strenge selectie van de druiven van de beste percelen pinot noir (80%) en chardonnay (20%), en net als de gewone rosé, met maceratie met de pellen van de pinot noir om de rosékleur te bekomen.

 

Klik hier om de Champagnes van Laurent Perrier te bestellen