Nieuwe release Vertical Cases van Bibi Graetz

Het verhaal van Bibi Graetz start in 2000 vanuit een wijngaard van 2ha op de heuvels boven Firenze. Vandaag werkt mr. Graetz op 50ha hoog gelegen wijngaarden die zich situeren in de regio Chianti Classico (Montefili, Vincigliata, Almo, Londa, Siena en Lamole).

In de eerste fase (2000-2003) waren de wijnen van Bibi Graetz echte 'Parker-wijnen', zeer lage rendementen, zeer geconcentreerd en krachtig, 200% nieuwe eik... De wijnen kregen dan ook onmiddellijke erkenning en hoge scores.

2004 was een keerpunt, want Bibi Graetz was niet echt ten volle tevreden met het resultaat na de blending en hij besloot zijn eigen weg te gaan, zonder consultant, en zelf volledig in te staan voor elk detail. Zo zouden de wijnen meer de zuiverheid en delicatesse van de sangiovesedruif krijgen. 

2011 werd een volgende kentering. Er vonden nog minder interventies plaats in de wijngaard en de eiklagering werd verminderd. De rendementen gingen omhoog, van 15 hl/ha naar 45 hl/ha, wat nog steeds laag is, maar toch aanzienlijk meer dan voorheen. De iets lichtere 'juweelachtige' kleur intrigeerde hem en de pure, prachtige Toscaanse stijl van de sangiovese kwam vanaf dan veel meer naar voren. 

Sinds jaargang 2008 wordt er biologisch gewerkt. De recentere jaargangen hebben een mooie, heldere kersenkleur, in contrast met de donkere robijnrode wijnen van de beginjaren. Toen liet hij zich veeleer inspireren door de 'vins de garage' uit Bordeaux, terwijl hij heden eerder gaat voor de 'mooie rijkdom' van de prachtige Toscaanse sangiovese en het topterroir. 

De Testamatta komt van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar, de Colore van de oudste wijnstokken uit deze wijngaarden. Naar aanleiding van 20 jaar Bibi Graetz, stelt de eigenaar een unieke verticale collectiekist aan ons voor om u uit te nodigen de geschiedenis van Testamatta en Colore te ontdekken. U kunt deze nu bestellen met een voorintekenkorting van 5% (beschikbaar voor levering omstreeks mei 2022).  Bemerkt u tevens dat Bibi Graetz, kunstenaar van opleiding, zijn etiketten zelf ontwerpt en de jaargang 2019 van een speciaal etiket voorzag ter gelegenheid van 20 jaar Bibi Graetz.

 

Klik hier om deze Vertical Cases te bestellen