Maandag 14 maart: uitzonderlijke release Seña 2009

Vorig jaar vernamen we het nieuws dat Ch. Cheval Blanc en Ch. Ausone niet langer deelnemen aan het nieuwe klassement van St. Emilion.

Nu verlaat ook Ch. Angélus het klassement van St. Emilion, waardoor Ch. Pavie nu eenzaam aan de top van het klassement staat als St. Emilion Premier Grand Cru Classé A. De reden voor de beslissing zou een boete zijn die Hubert de Bouard na 10 jaar proces heeft moeten betalen wegens 'deelname aan professionele instanties' waardoor hem partijdigheid wordt verweten. De familie de Bouard is van oordeel dat de voordelen van de deelname aan dit klassement niet opwegen tegen de risico's van procedures achteraf over het onterecht in twijfel trekken.

De familie de Bouard de Laforest wil zich (als 8e generatie) meer dan ooit concentreren op het produceren van grote wijnen die eeuwen bewaren, die een reflectie zijn van hun appelatie en terroir en van de jaargang. Angélus wil verder de regio St. Emilion en de grootsheid van de wijnen uit Bordeaux wereldwijd laten schitteren!

Klik vanaf 14 maart hier om Seña 2009 te bestellen