AXA Millésimes verkoopt Ch. Petit Village (Pomerol)...

Juist voor de Covid-crisis, rond 10 maart, vernamen we dat Ch. Petit Village (AXA Millésimes) verkocht zou zijn aan Ch. Beauregard in Pomerol, de overbuur.

Ch. Beauregard werd trouwens enkele jaren geleden gekocht door de familie Cathiard (voor 50%) en de familie Lafayette - Galeries Lafayette (voor 50%). Op die manier is de familie Cathiard (van Ch. Smith Haut Lafitte) opnieuw eigenaar van een bijkomend kasteel.

Christian Seely, directeur van AXA Millésimes, meldt dat de verkoop van dit topkasteel past in de diversificatiestrategie die de onderneming wil doen in de wijngaarden: het proces begon al in 2018 met de aankoop van wijngaard Howell Montain in Napa Valley en de aankoop van Quinta do Passodouro in de Douro regio in 2019 (buur van Quinta do Noval).

AXA heeft het chateau sinds 1989 in eigendom gehad en naar de top van de appellatie gebracht de laatste jaren. Chateau Petit Village omvat 11ha op het plateau van Catusseau, gelegen naast Ch. Croix St. George, Ch. Beauregard en vele andere grote namen. De wijn is een zeer volle Pomerol met vooral merlot, en een aandeel cabernet franc in de assemblage.