Nieuws Bordeaux : Ch. Lascombes verkocht

 

Op 1 november 2022 werd bekendgemaakt dat Ch. Lascombes (Margaux 2nd Grand Cru Classé) zou zijn verkocht aan de Amerikaanse groep 'Lawrence Wine Estates', die ook eigenaar is van enkele topwijngaarden in Napa Valley: Heitz Cellar, Burgess Cellar en Stony Hill. Deze groep, gesticht door de familie Lawrence, wordt vandaag gerund door Gaylon Lawrence, samen met Master Sommelier Carlton McCoy Jr.

De nieuwe Amerikaanse eigenaars kochten dus Ch. Lascombes van MACSF (Mutuelle d'Assurances du Corps de Santé Français), die eigenaar was sinds 2001, en er uitgebreide investeringen deed. Ch. Lascombes omvat bijna 100ha wijngaarden, waarvan bepaalde stukken behoren tot de mooiste van de appellatie Margaux. De productie bedraagt ca. 250.000 flessen per jaar (voor de 1ste en 2de wijn samen). De bedoeling van de nieuwe eigenaars is om de kwaliteit van de wijnen verder te verfijnen, en om oenotoerisme te ontwikkelen op het domein.

Om deze verkoop te vieren, zetten we graag deze wijnen in de kijker met een promotie 11 + 1 GRATIS tot 15 maart 2023. (behalve jaargangen 2020 en 2021)

 

Klik hier om deze wijnen te bestellen