Appellatie van de maand: Lussac St. Emilion

170 wijnboeren
1450 ha wijngaarden
Gemiddelde productie : 72000 hl/jaar

De wijnen van Lussac St. Emilion

Deze ‘satelliet’-appellatie bevindt zich op 8 km ten noorden van de stad St. Emilion, en geniet van een microklimaat met relatief weinig regen en warme zomers en nazomers. Het terroir, meer golvend met soms plateaus, bevatten voornamelijk klei-kalk en hebben een mooie expositie en natuurlijke drainage. Toch is dit terroir iets koeler dan St. Emilion (gemiddeld 2° minder). Dit is echter de laatste jaren, met de klimaatverandering, een echt voordeel geworden. De merlot houdt niet van ‘te grote warmte’, waardoor hij overkookt en pruimachtig smaakt. De merlot is hier de meest aangeplante druif, gevolgd door cabernet franc.

De wijnen van Lussac St. Emilion bevatten zeer veel smaakvol rood fruit en wat noties van kruiden en reglisse. Ze bewaren zeker 10 jaar en sommigen zelfs 15 jaar! De warme oogstjaren 2010, 2015, 2016, 2018 en 2019 spelen duidelijk in het voordeel van deze appellatie!

 

Onze selectie, Ch. Chéreau van Vignobles Silvestrini, omvat twee kwaliteiten: de basiscuve wordt gevinifieerd in inox cuves, wat zorgt voor een wijn vol mooie fruitimpressies, complex en genuanceerd met een bewaarpotentieel van 10 jaar na oogstdatum. De topcuve l’Egérie de Ch. Chéreau tenslotte, omvat nog meer intens fruit en kreeg eiklagering. Hierdoor smaakt die voller, krachtiger en blijft hij langer hangen.

Beide wijnen hebben een zeer fluwelige, zachte stijl met rijkelijk veel fruit en bieden ongelofelijk veel waarde voor hun prijs!

Op deze wijnen (behalve primeur 2020) geldt tot 15 mei de actie 11 + 1 GRATIS.

Klik hier om ze te bestellen.