Eigenaar van Château Sociando mallet overleden

Op 1 november 2019 overleed Dhr. Jean Gautreau aan de leeftijd van 92 jaar. Geboren in april 1927, eigenaar van Ch. Sociando Mallet en vader van Sylvie Gautreau die sinds 2 jaar de leiding heeft over het kasteel. 
In zijn jeugd was Jean Gautreau zeer sportief en tot in 1950 werkte hij als verkoper van wijnen tot hij in 1957 besliste zelfstandig te worden als négociant. Hij startte een wijnverkoop in Nederland en België via zijn eigen handelshuis en begon met de verkoop van wijnen "mise en bouteille au château" uit Bordeaux. 
In 1969 ontdekte Jean Gautreau, op zijn zoektocht naar een kasteel die hij wilde kopen, Ch. Sociando Mallet. Dankzij de fantastische ligging (aan de rand en met zicht op de Gironde) en het topterroir klei met de befaamde steentjes "graves de günz" was het liefde op het eerste zicht. 
Hoewel het eigendom in zeer slechte staat was, kocht hij het toch voor de som van 250.000 Franse frank. Er waren oorspronkelijk maar 5ha wijngaard, de gebouwen waren in zeer slechte staat en er was geen vatenkelder. 
Stapsgewijs kocht Jean Gautreau percelen bij, vernieuwde de gebouwen en produceerde fantastische wijnen die hij zelf aan de man bracht bij zijn klanten. 
Actueel heeft het eigendom 83ha en worden er 450.000 flessen 1ste en 2de wijn gemaakt per jaar van heel hoge kwaliteit. Het is nu de dochter Sylvie die zijn levenswerk verderzet.